ZELENY KRAMEK

24. srpna 2008 v 21:00 | emilia
ZAZVOR - Vzrostlá rostlina v kontajneru Cena: 20.00 Kč/ kus
Další námi nabízené produkty ze světa zeleně, najdete v našem sezonním katalogu.
ZAZVOR Zázvor je koření získávané z oddenků stejnomenne rostliny.Má výraznou pryskyřičnou vůni a žlutou barvu.Dnes je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Znám je ale od starověku již z Egypra, Rima, Recka. Používá se jak do sladkých pokrmů, perníků, zázvorového pečiva, tak i do slaných pokrmů, k odlehčení těžkých jídel z vepřového a kachního masa, gulášu, pečených mas, ale i piva nebo limonád, rovněž je hodně využíván k zvýraznění a osvěžení chuti u jídel z mořských živočichů I přísada do jídel z luštěnin,. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví. Překona I rakovinu a je známým afrodiziakem. Pro svoji citrusovou vůní je používán též při výrobě parfému již od starověku. Zázvor běžně rozdělujeme jako:
-zázvor černý (oddenky neoloupané)
-zázvor bílý (oddenky oloupané)
-zázvor růžový (nakládané oddenky).
Kandovaný zázvor - čerstvý zázvor se oloupe, nakrájí na plátky a ponoří do hrnce s vodou. Po třiceti minutách vaření na mírném plameni jsou plátky změklé. Voda se slije a plátky vložíme do hrnce, kde dáme stejné váhové množství cukru jako zázvoru, přidáme trochu vody k rozpuštění cukru. Vaříme za stálého míchání dokud plátky nejsou průsvitné a voda se zcela nevypaří. Nakonec plátky obalíme v cukru.
Zázvorové pivo - specialita Velké Británie.
Zázvorový čaj - asijská specialita.
Zázvorová zmrzlina
Zázvorová káva - káva nebo čaj mohou být ochucený zázvorem
Zázvorové víno - je stáry britský druh vína ochucený zázvorem prodávaný v zelené lahvi.
Gari- forma nakládaného růžového zázvoru používaná hlavně v Japonsku do pokrmů suši.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama